Bæredygtighed 2020

Pludselig blev B’et erstattet af C’et – vi var ellers godt igang med at snakke bæredygtighed – men med et faldt talen udelukkende på corona. Et skrækscenarie om en virus der smitter så let og hurtigt at ingen sundhedsmyndigheder kan følge med. Trods de dystre tal for Danmark er vi godt rustet i denne tid til at komme igennem krisen.
Det giver også håb om, at vi er godt rustet til at skabe en mere bæredygtig levevis i Danmark, og helst en bæredygtighed vi kan eksporterer til andre lande og give vores erfaringer videre.
Vi må ikke glemme ordet og handlingen bag bæredygtighed i denne tid. Derfor har jeg googlet lidt på meningen og googler du bæredygtighed står der:
“En bæredygtig udvikling skal sikre menneskenes nuværende behov uden at forringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres” (Brundtlandsrapporten). Og når vi i dag taler om miljømæssig bæredygtighed, handler det kort fortalt om at passe på jorden, så den ikke tager skade af den måde, vi lever på.”