Engel

Engel

Engel Natur er et brand som altid har sat baren højt. Engels helt unikke uldfleece heldragter har igennem mange år været topscore hos nybagte forældre og ikke uden grund. De består af den blødeste økologiske og GOTS certificerede uld fra Argentina og er med høj funktionalitet og kvalitet de mest efterspurgte hos forbrugerne.

Den tyske virksomhed Engel startede med at producere stofbleer allerede i 1960’erne og siden 1982 har Engel koncentreret sig om naturlige og økologiske tekstiler. Engel producerer basis tøj fra baby til voksne samt deres store Engel Sports kollektion til outdoor, løb m.v. - læs mere under Engel Sports.

Engel ligger i toppen indenfor miljøvenlig og økologisk tekstilproduktion i Europa. Alt færdigproduceres indenfor 50 km fra Engel. Ingen unødig transport men lokale arbejdspladser og nærhed til de ansatte er udover autenciteten i bæredygtigheden vigtige faktorer hos Engel.

Tekstilerne består af bomuld, merino uld - alt sammen økologisk (GOTS). Derudover benytter Engel silke (30%)  i nogle af deres produkter, det gør ulden mere slidstærk og behagelig for kroppen.

Produktionen er fri for tungmetaller, nikkel og farlige AZO-farvestoffer. Der er ingen kemisk efterbehandling, og alle stoffer der benyttes skal være biologisk nedbrydelige. Derudover stiller Engel høje krav til sig selv om, at transportruterne skal gøres så korte som muligt for at reducere CO2-udslippet.

Ikke mindst tager Engel et stort socialt ansvar ved fx at ansætte flygtninge og personer med nedsat arbejdsevne. Engel er også stiftende medlem af IVN. En tysk organisation som holder øje med at producenterne lever op til det de siger.

Link til Engels hjemmeside  http://www.engel-natur.de

Film om uld Rie nuno_engeluld - HD 1080p

 

@catjajessen