Ostheimer

Ostheimer Trælegetøj - en fantasifuld og unik verden af trælegetøj.

Produceret med største omsorg og udformet i hånden af engagerede medarbejdere hos Ostheimer.
I mange årtier har Ostheimer Wooden Toys bragt et sødt og dejligt billede af verden frem i mange børneværelser.
Barnets sind opfatter verden omkring dem som værende god,
de ønsker at blive overrasket og beundre, de elsker at gentage så de fantasifulde figurer og temaer kommer til live igen og igen.
Legetøjets smukke håndværk, kommer til udtryk i deres individuelle forarbejdning. Hver figur bliver produceret med kærlighed til træet, figurerne og hele Ostheimer firmaet.
Ostheimer tror stærkt på, at den høje kvalitet kommer til udtrykt i  legetøjet, der er fremstillet i hånden og af mange omsorgsfulde hænder fra design til det færdige individuelle produkt.
Det har altid været en vigtig del af Ostheimers mål at bruge miljøvenlige materialer af høj kvalitet. Alle ressourcer vælges bevidst. Træet kommer fra bæredygtigt og lokalt skovbrug. Det bliver malet med omhyggeligt udvalgte farver og organisk olie for at bevare træets naturlige kvaliteter.
Den sociale ansvarlighed hos Ostheimer gælder også omkring de ansatte. Et unikt samarbejdsarbejde mellem mennesker såvel med og uden handicap er en vigtig del af den sunde arbejdsproces.
Samspillet skaber et vigtigt grundlag for alt, hvad Ostheimer står for. Det bidrager til en særlig menneskelig tilstedeværelse. Sindstilstanden hos de involverede personer vil altid vise sig i de produkter, de producere.
Da Margrete Ostheimer (født 1930), grundlæggeren af Ostheimer i 2001 konverterede virksomhenden fra privat ejerskab til en fond, var det hendes ønske om at støtte fremadrettede initiativer og projekter. Det har altid været hendes overbevisning, ikke at samle fortjeneste, men at returnere dem tilbage til samfundet. Dette er stadig en væsentlig vigtig del af Ostheimers filosofi. Det samme gælder for Ostheimers overbevisning om, at børn gennem vores legetøj får det, der er afgørende for deres sunde udvikling.